Linkovi

Baner
Baner
Baner
Početna - Info
Ženske rukotvorine kao korporativni pokloni
sreda, 14 jun 2017 00:25

Pokrenuta je inicijativa za upošljavanje 1.000 žena u ruralnim područjima na izradi rukotvorina koje mogu biti poslovni i protokolarni pokloni čime se daje doprinos ekonomskom osnaživanju žena i očuvanju kulturnog nasleđa.

Detaljnije na: www.rts.rs

 
Ostalo još 13.000 vaučera za odmor u Srbiji
ponedeljak, 05 jun 2017 05:12

Mesec dana pre početka zvanične turističke sezone ostalo je nepodeljeno oko 13.000 vaučera od 60.000 koliko je ove godine predviđeno da se podeli domaćim gostima za odmor i oporavak u ovdašnjim banjama, odmaralištima, rehabilitacionim centrima i u kućnoj radinosti.

Detaljnije na: www.dnevnik.rs

 
Mirović: Formirati Ministarstvo turizma
utorak, 30 maj 2017 17:35

Povodom početka realizacije projekta „Stvaranje uslova za podizanje konkurentnosti turističkih destinacija kroz edukaciju i obuku kadrova“, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović izjavio je danas da bi bilo neophodno da se pokrene inicijativa kojom bi turistički poslenici i turističke organizacije imale svoj ’’upravni krov’’, odnosno da se u budućnosti formira ministarstvo turizma kao zasebno.

Detaljnije na: www.blic.rs

 
Ljajić: Očekujemo više od 3 miliona turista, podeljeno 43.000 vaučera
petak, 26 maj 2017 21:22

Ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić očekuje ove godine bolju turističku sezonu od prethodne i više od tri miliona turista u Srbiji. "Od toga očekujemo 1,4 miliona stranih turista i milijardu i trista miliona evra deviznog priliva.

Detaljnije na: www.novosti.rs

 
Kamen s Kupinika krasi Kalemegdan
petak, 26 maj 2017 21:07

Prestonica poslednjih srpskih despota Stefana Lazarevića, Đurđa Brankovića i Vuka Grgurevića, nikada nije arheološki istraživana. Danas se nalazi na mapi Turističke organizacije opštine Pećinci, koju obilaze znatiželjni turisti i đačke ekskurzije.

Detaljnije na: www.novosti.rs

 
Podzemne turističke atrakcije čekaju turiste
ponedeljak, 22 maj 2017 05:28

Srbija ima oko 1.500 pećina, najviše na Miroču, u okolini Bora, Nove Varoši, Valjeva, u dolini Uvca i na Zlatiboru. Za turističke obilaske je uređeno nekoliko desetina. Najbolje su posećene pećine blizu razvijenih turističkih centara, na primer Stopića pećina.

Detaljnije na: www.rts.rs

 
Vaj-faj preči od pansiona
sreda, 17 maj 2017 05:59

Društvene mreže i platforme su budućnost svetskog hotelijerstva i izvor za poboljšanje poslovanja jer su moćno marketinško oružje. Ovo je zaključak konferencije "Inovacije u turizmu", održane na Zlatiboru prošle sedmice, koja je okupila domaće i inostrane eksperte iz turističkog sveta.

Detaljnije na: www.novosti.rs

 
Kuće iz neolita biće otvorene za turiste
sreda, 17 maj 2017 05:49

Kuće na sprat kod Paraćina, u kojima su živeli ljudi u neolitu ili mlađem kamenom dobu, uskoro će biti otvorene za turiste. Arheološki lokalitet "Drenovac" kod Paraćina, na "Koridoru 10", jedno od najinteresantnijih nalazišta na centralnom Balkanu, u kome su građene i kuće na sprat, uskoro će biti otvoren za turiste.

Detaljnije na: www.mondo.rs

 
Četiri vidikovca za lepote zapadne Srbije
petak, 12 maj 2017 05:48

Najposećeniji lokaliteti u 10 opština turističke regije zapadne Srbije, uz podršku Ministarstva turizma, dobili su 10 novih ograđenih vidikovaca, a na četiri od njih postavljeni su panoramski teleskopi. Da se bolje vide: meandri Uvca, kanjon Drine, zatalasana visoravan Zlatibora, ceo grad Užice. Kao što se odavno radi u razvijenom svetu.

Detaljnije na: www.politika.rs

 
Šta je naš turistički brend
ponedeljak, 08 maj 2017 09:25

Zmajevi u Sloveniji, lav-riba u Singapuru, hobiti na Novom Zelandu i još mnogo drugih izmišljenih priča dovoljan su razlog da stotine hiljada turista otputuje na neko odredište. Srbija ne zaostaje za drugim zemljama u broju turističkih atrakcija, ali je način na koji se oko njih ispredaju priče manje zanimljiv od ostalih.

Detaljnije na: www.novosti.rs

 
Kako reklama na "Bi-Bi-Siju" diže ugled Srbiji
četvrtak, 04 maj 2017 06:02

U toku je svetska kampanja turizma Srbije na „Bi-Bi-Si vorldu“ i „Evrosportu“. Poluminutni spot koji prikazuje lepote naše zemlje emitovaće se u narednih šest meseci, 600 puta. To je najveća medijska turistička kampanja naše zemlje ikada dosad, zato se tokom njenog osmišljavanja brinulo o svakom detalju.

Detaljnije na: www.rts.rs

 
Sve više kineskih turista, Beogradu nedostaju vodiči
četvrtak, 04 maj 2017 05:53

Broj kineskih turista u Beogradu je u prva tri meseca ove godine veći 100 odsto u odnosu na isti period lane, a posle proglašenja srpske prestonice za jednu od najpopularnijih destinacija na Sajmu turizma u Šangaju, očekuje se još veća posećenost, kažu u Turističkoj organizaciji Beograda.

Detaljnije na: www.b92.net

 
Vrnjačka Banja ne pamti ovako veliki broj gostiju!
četvrtak, 04 maj 2017 05:47

Zahvaljujući tome što se prvomajski praznik nadovezao na vikend i mogu da se spoje četiri neradna dana, u Vrnjačku Banju je stigao veliki broj gostiju i svi smeštajni kapaciteti su popunjeni.

Detaljnije na: www.blic.rs

 
Razvoj seoskog turizma na severu Vojvodine
ponedeljak, 05 jun 2017 05:16

Na severu Vojvodine razvija se seoski turizam. O tome svedoči sve veći broj turista koji posećuju Totovo selo, koje se nalazi u opštini Kanjiža. Turisti iz Srbije, ali i susedne Mađarske vole da dođu na jednodnevne izlete u Totovo selo koje je prepoznatljivo predivnim parkovima, uređenom okolinom i zanimljivom istorijom. Najnoviji turistički projekat im je maketa Dunava.

Detaljnije na: www.rtv.rs

 
Počinje obnova Niške tvrđave
utorak, 30 maj 2017 17:38

Veće Grada Niša odobrilo je prve radove na revitalizaciji Niške tvrđave u okviru kojih bi do jeseni trebalo da budu obnovljeni Letnja pozornica, sportski tereni "Rovče" i dečije igralište unutar zidina tvrđave.

Detaljnije na: www.rs.n1info.com

 
Srbija - zemlja sa viškom istorije privlači turiste
petak, 26 maj 2017 21:27

Srbija ima izuzetno arheološko blago koje bi godišnje moglo da privuče čak 300.000 stranih turista, uveren je Miomir Korać, direktor Arheološkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti. Za arheološke iskopine najveće interesovanje pokazuju turisti iz Nemačke, Italije, Kine, Japana, Južne Koreje i Latinske Amerike.

Detaljnije na: www.rts.rs

 
Britanski novinari i blogeri iz SAD posetili Srbiju
petak, 26 maj 2017 21:18

TOS je od 15. do 21. maja organizovala studijske posete novinara britanskih medija Bi-Bi-Si radija, Nacionalne geografije, Dejli telegrafa i Gardijana, kao i posetu uticajnih američkih blogera, radi promocije Srbije kao turističke destinacije, predstavljanja Beograda i Novog Sada kao „siti brejk“ destinacije i predstavljanja prirodnih i kulturno-istorijskih bogatstava Srbije.

Detaljnije na: www.rts.rs

 
Srbija godišnje na kockanju turista zaradi 500 miliona dolara
petak, 26 maj 2017 19:41

Prihodi kockarnica u Srbiji čine petinu ukupne zarade u turizmu, otkrio je savetnik za ekonomski razvoj u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Aleksandar Denda. „Srbija je 2015. godine od turizma zaradila 2,5 milijardi dolara, od čega je 500 miliona prihodovano od kockanja stranaca“, istakao je Denda i dodao da podaci za prošlu godinu još nisu obrađeni.

Detaljnije na: www.rts.rs

 
Došlo 3.000 Rumuna više, poseta skočila 20%
ponedeljak, 22 maj 2017 05:25

Broj rumunskih turista u Vojvodini povećao se za 20 odsto a zadržavaju se u proseku šest dana, kaže direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović

Detaljnije na: www.b92.net

 
Da voda sa 16 toplih izvora bude potpuno iskorišćena
sreda, 17 maj 2017 05:57

Završetkom radova na rekonstrukciji takozvanog "Novog kupatila" (sagrađenog ipak davne 1935. godine) u Jošaničkoj Banji vraćen je stari sjaj ove potkopaoničke lepotice.

Detaljnije na: www.danas.rs

 
5 osobina hotelskog osoblja koje gosti jako cene
petak, 12 maj 2017 05:51

Razvoj društvenih mreža i hotelskih tehnologija poslednjih godina komunikaciju gostiju sa osobljem oči u oči sveo je na minimum jer se najveći deo razgovora i narudžbina ostvaruje putem mobilnih aplikacija. Iako je turistima planiranje celog puta dostupno na telefonima i direktna komunikacija sa osobljem nije neophodna, to ne znači da zaposleni ne treba konstantno da se usavršavaju i rade na poboljšanju usluge.

Detaljnije na: www.hotelijeri.com

 
Lepote Uvca i Srbije na BBC i Eurosportu
ponedeljak, 08 maj 2017 09:30

Narednih šest meseci gledaoci televizijskih kanala “BBC World” i "Eurosport" imaće priliku da vide poluminutni spot koji prikazuje lepote Srbije. Sloganom “Mesto gde treba biti”.

Detaljnije na: www.glaszapadnesrbije.rs

 
Kineski turisti okupirali Beograd: U proseku naprave 1.000 fotki, ali im treba bolji Wi-Fi!
ponedeljak, 08 maj 2017 09:21

Broj kineskih turista u Beogradu je u prva tri meseca ove godine veći 100 odsto u odnosu na isti period lane. Posle proglašenja srpske prestonice za jednu od najpopularnijih destinacija na Sajmu turizma u Šangaju, očekuje se još veća posećenost, kažu u Turističkoj organizaciji Beograda.

Detaljnije na: www.novaenergija.net

 
Nova turistička atrakcija uz pomoć EU fondova
četvrtak, 04 maj 2017 05:56

Sve su prilike da će srednjovekovna Tvrđava Golubački grad, ako to već nije, postati značajna turistička destinacija u Srbiji, jer iako svi radovi na rekonstrukciji ovog spomenika kulture od izuzetnog značaja još nisu završeni, posetilaca je sve više.

Detaljnije na: www.danas.rs

 
Turistička sezona otvorena i u Banji Koviljači
četvrtak, 04 maj 2017 05:51

U Banji Koviljači zvanično je počela 159. banjska sezona, koja je svečano otvorena u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju. U banjskom parku održan je i Sajam cveća pod pokroviteljstvom Turističke organizacije grada.

Detaljnije na: www.rts.rs

 
Sve više turista u Nišu, a sve manje u banji
četvrtak, 04 maj 2017 05:44

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, u prvom tromesečju ove godine u Nišu je boravilo 16.399 turista, što je u odnosu na isti period prošle godine više za 39,3 odsto.

Detaljnije na: www.kurir.rs

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 Sledeća > Kraj >>

Strana 2 od 5
Joomla extensions by Siteground Hosting