Linkovi

Baner
Baner
Baner
Početna - Info
Vrnjačka Banja: Rajski odmor za svačiji džep
petak, 23 jun 2017 09:31

Uprkos svom zasluženom "elitizmu", Vrnjačka Banja, kao prestonica domaćeg kontinentalnog turizma, može se smatrati i mestom za odmor za - svačiji džep. Cena kreveta u privatnom smeštaju, u zavisnosti od lokacije i opremljenosti, kreće se od 400 do 700, a u apartmanima od 1.500 do 4.500 dinara.

Detaljnije na: www.novosti.rs

 
BBC preporučuje: Posetite Nišville jazz festival
petak, 23 jun 2017 09:12

Britanski nacionalni servis BBC na svom portalu BBC Travel proteklog vikenda je objavio tekst pod nazivom „Serbia: the place to be“ sa preporukama za turiste koji planiraju da posete Srbiju ovoga leta.

Detaljnije na: www.b92.net

 
Udruženje "NS akomodejšn" upozorava da nelegalni smeštaj ugrožava budžet
sreda, 14 jun 2017 00:46

Udruženje privrednih subjekata koji na teritoriji Novog Sada pružaju usluge smeštaja „NS akomodejšn” upozorava na to da već duže vreme na crno posluje više od 250 neregistrovanih objekata s kapacitetom oko 1.000 ležaja.

Detaljnije na: www.dnevnik.rs

 
BBC preporučuje Beograd: "Zaboravite Rim i Pariz"
sreda, 14 jun 2017 00:34

"Zaboravite Berlin, Pariz ili Rim. Za odmor bogat kulturnim sadržajem, istorijom, prelepim pejzažima i gastronomijom, posetite Beograd, još uvek nepokvaren brojnim turistima", piše BBC.

Detaljnije na: www.mondo.rs

 
Stranci će dolaziti da popravljaju zube, povećavaju grudi...
sreda, 14 jun 2017 00:30

Prvoj grupi zdravstvenih ustanova i privatnih praksi koje su ispunile uslov za učešće u Projektu razvoja i promocije zdravstvenog turizma u Srbiji danas su dodeljeni sertifikati.

Detaljnije na: www.b92.net

 
Razvoj seoskog turizma na severu Vojvodine
ponedeljak, 05 jun 2017 05:16

Na severu Vojvodine razvija se seoski turizam. O tome svedoči sve veći broj turista koji posećuju Totovo selo, koje se nalazi u opštini Kanjiža. Turisti iz Srbije, ali i susedne Mađarske vole da dođu na jednodnevne izlete u Totovo selo koje je prepoznatljivo predivnim parkovima, uređenom okolinom i zanimljivom istorijom. Najnoviji turistički projekat im je maketa Dunava.

Detaljnije na: www.rtv.rs

 
Počinje obnova Niške tvrđave
utorak, 30 maj 2017 17:38

Veće Grada Niša odobrilo je prve radove na revitalizaciji Niške tvrđave u okviru kojih bi do jeseni trebalo da budu obnovljeni Letnja pozornica, sportski tereni "Rovče" i dečije igralište unutar zidina tvrđave.

Detaljnije na: www.rs.n1info.com

 
Srbija - zemlja sa viškom istorije privlači turiste
petak, 26 maj 2017 21:27

Srbija ima izuzetno arheološko blago koje bi godišnje moglo da privuče čak 300.000 stranih turista, uveren je Miomir Korać, direktor Arheološkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti. Za arheološke iskopine najveće interesovanje pokazuju turisti iz Nemačke, Italije, Kine, Japana, Južne Koreje i Latinske Amerike.

Detaljnije na: www.rts.rs

 
Britanski novinari i blogeri iz SAD posetili Srbiju
petak, 26 maj 2017 21:18

TOS je od 15. do 21. maja organizovala studijske posete novinara britanskih medija Bi-Bi-Si radija, Nacionalne geografije, Dejli telegrafa i Gardijana, kao i posetu uticajnih američkih blogera, radi promocije Srbije kao turističke destinacije, predstavljanja Beograda i Novog Sada kao „siti brejk“ destinacije i predstavljanja prirodnih i kulturno-istorijskih bogatstava Srbije.

Detaljnije na: www.rts.rs

 
Srbija godišnje na kockanju turista zaradi 500 miliona dolara
petak, 26 maj 2017 19:41

Prihodi kockarnica u Srbiji čine petinu ukupne zarade u turizmu, otkrio je savetnik za ekonomski razvoj u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Aleksandar Denda. „Srbija je 2015. godine od turizma zaradila 2,5 milijardi dolara, od čega je 500 miliona prihodovano od kockanja stranaca“, istakao je Denda i dodao da podaci za prošlu godinu još nisu obrađeni.

Detaljnije na: www.rts.rs

 
Došlo 3.000 Rumuna više, poseta skočila 20%
ponedeljak, 22 maj 2017 05:25

Broj rumunskih turista u Vojvodini povećao se za 20 odsto a zadržavaju se u proseku šest dana, kaže direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović

Detaljnije na: www.b92.net

 
Da voda sa 16 toplih izvora bude potpuno iskorišćena
sreda, 17 maj 2017 05:57

Završetkom radova na rekonstrukciji takozvanog "Novog kupatila" (sagrađenog ipak davne 1935. godine) u Jošaničkoj Banji vraćen je stari sjaj ove potkopaoničke lepotice.

Detaljnije na: www.danas.rs

 
5 osobina hotelskog osoblja koje gosti jako cene
petak, 12 maj 2017 05:51

Razvoj društvenih mreža i hotelskih tehnologija poslednjih godina komunikaciju gostiju sa osobljem oči u oči sveo je na minimum jer se najveći deo razgovora i narudžbina ostvaruje putem mobilnih aplikacija. Iako je turistima planiranje celog puta dostupno na telefonima i direktna komunikacija sa osobljem nije neophodna, to ne znači da zaposleni ne treba konstantno da se usavršavaju i rade na poboljšanju usluge.

Detaljnije na: www.hotelijeri.com

 
Nedovoljno smeštajnih kapaciteta u Vranjskoj Banji
petak, 23 jun 2017 09:29

Sezona u Vranjskoj Banji sa najtoplijom vodom u Evropi traje cele godine, ali ipak gostiju ima najviše leti. Trenutno je u banji popunjeno 70 odsto kapaciteta u Specijalnoj bolnici. To je jedini smeštaj u banji.

Detaljnije na: www.rts.rs

 
Ne koristimo prednosti naših reka
sreda, 14 jun 2017 00:49

Nautički turizam kod nas gotovo ne  postoji niti je prepoznat kao privredna grana. Samo jedan preduzetnik u Srbiji i to u Novom Sadu, Aleksandar Ćirić,  bavi se nautičkim turizmom tako što na Ribarskom ostrvu na Dunavu iznajmljuje kanue i čamce za veslanje i katamaranom prati izletnike dok su na vodi, a posle veslanja na brodu služi piće i ručak.

Detaljnije na: www.dnevnik.rs

 
Zbog velikog interesovanja, država daje još 20.000 vaučera
sreda, 14 jun 2017 00:43

Zbog velikog interesovanja građana Srbije za vaučere za podsticaj domaćeg turizma, odlučeno je da se ove godine obezbedi još 20.000 vaučera, za koje je opredeljeno dodatnih 100 miliona dinara, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Detaljnije na: www.rs.n1info.com

 
Procvetala Tisa kod Novog Bečeja
sreda, 14 jun 2017 00:33

Proteklog vikenda u Novom Bečeju slavio se ljubavni ples Tiskog cveta, insekta koji postoji na samo nekoliko mesta u svetu. Tiski cvet ima jedinstven životni ciklus i zalužan je za tzv. cvetanje Tise, koje predstavlja poslednju fazu njegovog života.

Detaljnije na: www.rtv.rs

 
Ženske rukotvorine kao korporativni pokloni
sreda, 14 jun 2017 00:25

Pokrenuta je inicijativa za upošljavanje 1.000 žena u ruralnim područjima na izradi rukotvorina koje mogu biti poslovni i protokolarni pokloni čime se daje doprinos ekonomskom osnaživanju žena i očuvanju kulturnog nasleđa.

Detaljnije na: www.rts.rs

 
Ostalo još 13.000 vaučera za odmor u Srbiji
ponedeljak, 05 jun 2017 05:12

Mesec dana pre početka zvanične turističke sezone ostalo je nepodeljeno oko 13.000 vaučera od 60.000 koliko je ove godine predviđeno da se podeli domaćim gostima za odmor i oporavak u ovdašnjim banjama, odmaralištima, rehabilitacionim centrima i u kućnoj radinosti.

Detaljnije na: www.dnevnik.rs

 
Mirović: Formirati Ministarstvo turizma
utorak, 30 maj 2017 17:35

Povodom početka realizacije projekta „Stvaranje uslova za podizanje konkurentnosti turističkih destinacija kroz edukaciju i obuku kadrova“, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović izjavio je danas da bi bilo neophodno da se pokrene inicijativa kojom bi turistički poslenici i turističke organizacije imale svoj ’’upravni krov’’, odnosno da se u budućnosti formira ministarstvo turizma kao zasebno.

Detaljnije na: www.blic.rs

 
Ljajić: Očekujemo više od 3 miliona turista, podeljeno 43.000 vaučera
petak, 26 maj 2017 21:22

Ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić očekuje ove godine bolju turističku sezonu od prethodne i više od tri miliona turista u Srbiji. "Od toga očekujemo 1,4 miliona stranih turista i milijardu i trista miliona evra deviznog priliva.

Detaljnije na: www.novosti.rs

 
Kamen s Kupinika krasi Kalemegdan
petak, 26 maj 2017 21:07

Prestonica poslednjih srpskih despota Stefana Lazarevića, Đurđa Brankovića i Vuka Grgurevića, nikada nije arheološki istraživana. Danas se nalazi na mapi Turističke organizacije opštine Pećinci, koju obilaze znatiželjni turisti i đačke ekskurzije.

Detaljnije na: www.novosti.rs

 
Podzemne turističke atrakcije čekaju turiste
ponedeljak, 22 maj 2017 05:28

Srbija ima oko 1.500 pećina, najviše na Miroču, u okolini Bora, Nove Varoši, Valjeva, u dolini Uvca i na Zlatiboru. Za turističke obilaske je uređeno nekoliko desetina. Najbolje su posećene pećine blizu razvijenih turističkih centara, na primer Stopića pećina.

Detaljnije na: www.rts.rs

 
Vaj-faj preči od pansiona
sreda, 17 maj 2017 05:59

Društvene mreže i platforme su budućnost svetskog hotelijerstva i izvor za poboljšanje poslovanja jer su moćno marketinško oružje. Ovo je zaključak konferencije "Inovacije u turizmu", održane na Zlatiboru prošle sedmice, koja je okupila domaće i inostrane eksperte iz turističkog sveta.

Detaljnije na: www.novosti.rs

 
Kuće iz neolita biće otvorene za turiste
sreda, 17 maj 2017 05:49

Kuće na sprat kod Paraćina, u kojima su živeli ljudi u neolitu ili mlađem kamenom dobu, uskoro će biti otvorene za turiste. Arheološki lokalitet "Drenovac" kod Paraćina, na "Koridoru 10", jedno od najinteresantnijih nalazišta na centralnom Balkanu, u kome su građene i kuće na sprat, uskoro će biti otvoren za turiste.

Detaljnije na: www.mondo.rs

 
Četiri vidikovca za lepote zapadne Srbije
petak, 12 maj 2017 05:48

Najposećeniji lokaliteti u 10 opština turističke regije zapadne Srbije, uz podršku Ministarstva turizma, dobili su 10 novih ograđenih vidikovaca, a na četiri od njih postavljeni su panoramski teleskopi. Da se bolje vide: meandri Uvca, kanjon Drine, zatalasana visoravan Zlatibora, ceo grad Užice. Kao što se odavno radi u razvijenom svetu.

Detaljnije na: www.politika.rs

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 Sledeća > Kraj >>

Strana 2 od 5
Joomla extensions by Siteground Hosting